Kávový koláč:
- 115 g mäkkého masla
- 115 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 čl sušeného zázvoru
- 1 čl mletej škorice
- 175 g múky
- 1 čl prášku do pečiva
- 50 ml kávy
Kokosový krém:
- 100 g jemného neochuteného syra (príp. mascarpone, či jemný tvaroh)
- 50 ml kokosového krému
- 3-4 pl strúhaného kokosu
- 2-3 pl práškového cukru
Maslo sa vymieša s cukrom. Pridajú sa vajcia, zázvor, škorica, múka, prášok do pečiva a na koniec káva. Vzniknuté cesto sa dá do formy na pečenie ...
... a rovnomerne sa rozotrie.
Koláč sa dá piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 25-30 min.
Po upečení sa nechá vychladnúť. Zatiaľ sa pripraví kokosový krém - syr sa zmieša s kokosovým krémom, strúhaným kokosom a cukrom. Krém sa následne rovnomerne rozotrie po povrchu koláča.
Na záver sa ešte ozdobí orechovým krokantom.
kokosový krém sa pripraví tak že syr sa zmieša s kokosovým krémom? a ako sa vlastne pripraví ten kokosový krém,ktorý sa má zmiešať so syrom? nie je mi to celkom jasné...
OdpovedaťOdstrániť