- 140 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 250 g práškového cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 50 g kakaa
- štipka soli
- 2 vajcia
- 200 g múky
- 1 čl prášku do pečiva
V mise sa roztopí maslo s čokoládou. Po dôkladnom prepojení sa pridá cukor a štipka soli.
Neskôr kakao a vajcia. Nakoniec ešte múka s práškom do pečiva. Výsledné cesto má pomerne tuhšiu formu.
Cesto sa zarovná do vymastenej a vysypanej formy na pečenie. Vrch sa môže ľubovoľne ozdobiť-posypať. Ja som zvolila dekadentnú kombináciu - pražené solené arašidy.
Koláč sa pečie na 175 stupňoch asi 20-25 min.
Upečený koláč je, vďaka kakau a čokoláde, pomerne horký. Preto sa k nemu núka hromádka šľahačky, zmrzliny alebo moja obľúbená variácia - pohár mlieka.
dala by som si:-)
OdpovedaťOdstrániť