sobota 18. septembra 2010

tmavý čokoládový

Po miernej frustrácii a chorobného stavu sa znova vážilo, miešalo, mastilo, rozvoniavalo, krájalo a chutnalo.


  • 140 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 250 g práškového cukru
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 50 g kakaa
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 200 g múky
  • 1 čl prášku do pečiva


V mise sa roztopí maslo s čokoládou. Po dôkladnom prepojení sa pridá cukor a štipka soli.


Neskôr kakao a vajcia. Nakoniec ešte múka s práškom do pečiva. Výsledné cesto má pomerne tuhšiu formu.


Cesto sa zarovná do vymastenej a vysypanej formy na pečenie. Vrch sa môže ľubovoľne ozdobiť-posypať. Ja som zvolila dekadentnú kombináciu - pražené solené arašidy. 


Koláč sa pečie na 175 stupňoch asi 20-25 min.


Upečený koláč je, vďaka kakau a čokoláde, pomerne horký. Preto sa k nemu núka hromádka šľahačky, zmrzliny alebo moja obľúbená variácia - pohár mlieka.


1 komentár: