Cesto:
- 200 g múky
- 1 a pol čl prášku do pečiva
- 80 g práškového cukru
- štipka soli
- 125 ml mlieka
- 1 pl citrónovej šťavy
- 1 vajce
- 1 a pol pl roztopeného masla
- 3 čl sušenej pomarančovej kôry
Poleva:
- 1 pl mlieka
- 4-5 pl práškového cukru
Múka sa zmieša s práškom do pečiva. Pridá sa cukor, soľ, mlieko, citrónová šťava, vajce, roztopené maslo a sušená pomarančová kôra. A dobre sa premieša.
Cesto sa následne za pomoci cukrárskeho sáčku naplní do formy na pečenie. A dá sa piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 8-10 min.
Kým sa pečú pripraví sa cukrová poleva - trocha mlieka a práškový cukor. Prípadne strúhaná horká čokoláda na ozdobenie.
Poleva stuhne behom pár minút a potom vám už nič nebráni...
Síce nejde o "pravé" doughnuts, tie sa pripravujú z kysnutého cesta a následne sa buď smažia, či pečú, ale dajú sa i v takejto forme výrobného procesu. Ich príprava je jednoznačne jednoduchšia a výsledok menej kalorický, takže - prečo nie.
Dobrý deň,
OdpovedaťOdstrániťPráve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.
Ďakujeme vopred!
S pozdravom
Silvia Karasová
redakcia Kankan.sk
skarasova@kankan-group.com
Lyduš geniálny recept a vidíš už aj slávna si :))
OdpovedaťOdstrániťDobry den, zaujimavy recept. Asi ho hned aj vyskusam. Chcem sa opytat.. mam ten plech aj niecim vymazat? alebo to nie je potrebne? Dakujem za odpoved. Želka
OdpovedaťOdstrániť