Cesto:
- 300 g múky
- 180 ml mlieka
- 1 bal sušeného droždia
- 1 čl hnedého cukru
Marhule
3-4 čl medu
Posýpka:
- 40 g masla
- 40 g hnedého cukru
- 40 g múky
- 1 čl mletej škorice
- 1 čl sušeného zázvoru
Z múky, mlieka, droždia a cukru sa vypracuje cesto, ktoré sa nechá 30 min kysnúť. Následne sa rovnomerne rozprestrie na plech a potrie trochou oleja.
Na povrch sa poukladajú marhule a zľahka sa polejú medom.
Na záver príde ešte posýpka - maslo sa zmieša s hnedým cukrom, múkou, škoricou a zázvorom.
... a koláč sa dá piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25-30 min.
Koláč sa nechá vychladnúť, posype sa trochou práškového cukru a ak došlo mlieko, uvarí sa horký čaj.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára