štvrtok 1. septembra 2011

... z kysnutého cesta - marhuľový















Cesto:

  • 300 g múky
  • 180 ml mlieka
  • 1 bal sušeného droždia
  • 1 čl hnedého cukru

Marhule
3-4 čl medu

Posýpka:
  • 40 g masla
  • 40 g hnedého cukru
  • 40 g múky
  • 1 čl mletej škorice
  • 1 čl sušeného zázvoru

Z múky, mlieka, droždia a cukru sa vypracuje cesto, ktoré sa nechá 30 min kysnúť. Následne sa rovnomerne rozprestrie na plech a potrie trochou oleja.















Na povrch sa poukladajú marhule a zľahka sa polejú medom.















Na záver príde ešte posýpka - maslo sa zmieša s hnedým cukrom, múkou, škoricou a zázvorom.















... a koláč sa dá piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25-30 min.















Koláč sa nechá vychladnúť, posype sa trochou práškového cukru a ak došlo mlieko, uvarí sa horký čaj.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára