Spodok:
- 6 kakaových keksov
- 1/2 pl cukru
- 30 g masla
Stred:
- 70 g čokolády
- 250 g mäkkého tvarohu
- 80 g práškového cukru
- 2 pl kakaa
- 1 čl mletej škorice
- 1 vajce
Vrch:
- 30 g čokolády
- 30 ml smotany na šľahanie
Keksy sa rozdrvia spolu s cukrom a mäkkým maslom.
Zmes sa natlačí na dno formy na pečenie a dá sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 5 min.
Spraví sa tvarohová náplň - tvaroh sa zmieša s cukrom, kakaom, škoricou, pridá sa roztopená čokoláda a vajce. Dobre sa premieša a rovnomerne rozprestrie na spodok.
Dá sa znova piecť na 175 stupňov na 30 - 35 min.
Pri pečený sa koláč mierne nafúkne a po dopečení znova spľasne, čo vytvorí pomyslený kráter, ideálny na tematickú čokoládovú polevu - do zohriatej smotany sa pridá čokoláda a nechá sa dobre rozpustiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára