utorok 8. februára 2011

čokoládový cheesecake















Spodok:

  • 6 kakaových keksov 
  • 1/2 pl cukru
  • 30 g masla

Stred:
  • 70 g čokolády
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 80 g práškového cukru
  • 2 pl kakaa
  • 1 čl mletej škorice
  • 1 vajce

Vrch:
  • 30 g čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie

Keksy sa rozdrvia spolu s cukrom a mäkkým maslom.

 













Zmes sa natlačí na dno formy na pečenie a dá sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 5 min. 















Spraví sa tvarohová náplň - tvaroh sa zmieša s cukrom, kakaom, škoricou, pridá sa roztopená čokoláda a vajce. Dobre sa premieša a rovnomerne rozprestrie na spodok.  















Dá sa znova piecť na 175 stupňov na 30 - 35 min.















Pri pečený sa  koláč mierne nafúkne a po dopečení znova spľasne, čo vytvorí pomyslený kráter, ideálny na tematickú čokoládovú polevu - do zohriatej smotany sa pridá čokoláda a nechá sa dobre rozpustiť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára