pondelok 21. februára 2011

škoricovo-tvarohový















Korpus:
  • 1 a pol pohára rozdrvených keksov (130 g)
  • 3 pl hnedého cukru
  • 80 g masla

Náplň:
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 180 g práškového cukru
  • 2 a pol pl múky
  • 2 vajcia
  • 3 čl mletej škorice 
  • 100 ml smotany na šľahanie

Poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Rozdrvené keksy sa zmiešajú s cukrom a roztopeným maslom.















Zmes sa vysype do formy na pečenie.















Rovnomerne sa natlačí a dá sa piecť na 5 min do vyhriatej rúry na 175 stupňov.















Zatiaľ sa tvaroh zmieša s cukrom, múkou, vajciami, škoricou a smotanou.















Tvarohová zmes sa naleje na predpečený keksový základ.















A dá sa piecť na 30 - 35 min.















Povrch koláča sa poleje čokoládovou polevou - smotana sa privedie do varu a dobre premieša s čokoládou a nechá sa vychladnúť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára