Cesto:
- 250 g múky
- 1 čl cukru
- 125 g masla
- 4 pl vody
Náplň:
- 3-4 veľké jablká
- 1 pohár orechov
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
Najprv sa pripraví cesto. Múka a cukor sa spracujú so zmäknutým maslom a nakoniec sa pridajú 4 lyžice studenej vody. Cesto sa zabalí do potravinárskej fólie a odloží do chladničky. Na hodinu, dve alebo sa môže pripraviť i deň vopred.
Cesto sa rozdelí na menšie časti a vyváľa.
Spraví sa orechová náplň. Mäkké maslo sa vymieša s cukrom. Pridajú sa pomleté orechy a vajce. Do stredu vyváľaného cesta sa dajú dve lyžice orechovej zmesi. Rozotrie sa tak, aby okraje ostali čisté.
Na orechovú zmes sa poukladajú plátky nakrájaného jablka.
A okraje cesta sa smerom dovnútra založia.
Okraje cesta sa potrú rozšľahaným vajíčkom, jablká sa posypú cukrom a škoricou a všetko to poputuje do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 40 min.
Po upečení je koláč krásne chrumkavý a jablká s orechami, nehynúca klasika.
Spraví sa orechová náplň. Mäkké maslo sa vymieša s cukrom. Pridajú sa pomleté orechy a vajce. Do stredu vyváľaného cesta sa dajú dve lyžice orechovej zmesi. Rozotrie sa tak, aby okraje ostali čisté.
Na orechovú zmes sa poukladajú plátky nakrájaného jablka.
A okraje cesta sa smerom dovnútra založia.
Okraje cesta sa potrú rozšľahaným vajíčkom, jablká sa posypú cukrom a škoricou a všetko to poputuje do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 40 min.
Po upečení je koláč krásne chrumkavý a jablká s orechami, nehynúca klasika.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára