štvrtok 3. marca 2011

broskyňové koláčiky















  • 75 g múky
  • 30 g mandlí (na jemno pomletých)
  • 35 g masla
  • 25 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 3 - 4 polené broskyne (kompót)

Suroviny vystačia na približne 9 koláčikov - 1 plech.

Múka sa zmieša s pomletými mandľami, cukrom a na kúsky nakrájaným maslom. Zmes sa dobre spracuje a 1 pl sa dá bokom, neskôr poslúži ako drobenka. Pridá sa vaječný žĺtok a cesto je hotové.















Rozváľa sa.















A povykrajuje.















Koláčiky sa preložia na plech a poukladajú sa na ne nakrájané broskyne. 















Povrch sa nakoniec posype odloženou drobenkou. 















A dajú sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 12 - 14 min.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára