- 250 g múky
- 2 čl prášku do pečiva
- 160 g práškového cukru
- 2 vajcia
- kôra z jedného citróna
- šťava z pol citróna
- 2 stredné mrkvy (na jemno nastrúhané)
- 1 čl mletej škorice
- 1 čl garam masaly
- 60 ml oleja
- 60 ml mlieka
V mise sa zmieša múka, prášok do pečiva, škorica a garam masala.
Vajcia sa vyšľahajú s cukrom, pridá sa olej, mlieko, citrónová šťava i kôra a postupne sa pridáva múčna zmes.
Na záver sa citlivo primieša strúhaná mrkva.
Vznikne pomerne husté cesto, to sa následne vyleje do vymastenej a pomúčenej formy na pečenie.
A dá sa piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov na 25-30 min.
Po vychladnutí sa môže začať s povrchovou úpravou - poleva z bielej čokolády a mletý mak.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára