- 200 g múky
- 2 pl kakaa
- 1/2 čl prášku do pečiva
- 1/2 čl jedlej sódy
- 120 g mäkkého masla
- 120 g hnedého cukru
- 30 g práškového cukru
- 1 vajce
- 100 g marcipánu
V miske sa zmieša múka, kakao, prášok do pečiva a jedlá sóda.
V druhej miske sa mäkké maslo dôkladne vymieša s hnedým i práškovým cukrom.
Pridá sa vajce.
Premieša sa.
Pridá sa múčna zmes.
Premieša sa.
Výsledná hmota sa zabalí do potravinovej fólie a na hod/hod a pol sa odloží do chladničky.
Po stuhnutí sa z cesta môže začať smelo vykrajovať. Keďže výsledný produkt bude pozostávať z troch vrstiev, cesto by malo byť tenšie. Ideálne je tiež mať dve vykrajovačky - pričom prvá bude o niečo väčšia než tá druhá.
Marcipán sa rovnako rozváľa na tenší plát a s druhou, menšou vykrajovačkou sa vykrojí marcipánová srdiečková náplň.
Umiestni sa do stredu.
Nakoniec sa prekryje s ďalším vykrojeným cestom.
A dajú sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 12 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára