- 200 g múky
- 40 g kakaa
- 1 čl prášku do pečiva
- štipka soli
- 125 g masla (rozpusteného)
- 125 g práškového cukru
- pol pohára pomletých mandlí
- 50 g horkej čokolády (polámanej na kúsky)
Maslo sa zmieša s cukrom a mandľami. Pridá sa polovica múčnej zmesi - múka, kakao, prášok do pečiva a soľ. Vmiešajú sa kúsky čokolády a druhá polovica múčnej zmesi. Keď už technika nestačí, spracuje sa cesto ručne. Výsledné cesto je tuhšie a mierne drobivé.
Z cesta sa formujú malé guličky a obaľujú v zmesi práškového cukru, kakaa a škorice.
A dajú sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 12 - 14 min.
Nechajú sa vychladnúť a dielo je dokonané.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára