sobota 25. decembra 2010

perníčky















  • 500 g múky
  • 1/2 pohára kakaa
  • 1/2 čl jedlej sódy
  • štipka soli
  • 3 čl mletej škorice
  • 1 čl garam masaly
  • 1/2 čl mletého muškátového orecha
  • 1/2 mletého nového korenia
  • 1/2 mletého klinčeka
  • 125 g mäkkého masla
  • 125 g práškového cukru
  • 1/2 pohára medu
  • 62 ml vody

Maslo sa vymieša s cukrom. Pridá sa med a voda. A nakoniec múčna zmes - múka, kakao, jedlá sóda, soľ a korenie. Všetko sa dôkladne premieša a vypracuje sa cesto. To sa dá na aspoň 2 hod do chladničky. 















Cesto sa pomúči, vyváľa a môže sa vykrajovať.















Perníčky sa poukladajú na plech a dajú sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 10 min.















Nechajú sa vychladnúť a neskôr sa môžu ozdobiť bielkovou polevou (vyšľahaný 1 vaječný bielok s lyžičkou citrónovej šťavy a vrchovatým pohárom práškového cukru). Pre viacfarebnosť sa môže pridať práškové kakao, škorica alebo trocha džemu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára