- 500 g múky
- 1/2 pohára kakaa
- 1/2 čl jedlej sódy
- štipka soli
- 3 čl mletej škorice
- 1 čl garam masaly
- 1/2 čl mletého muškátového orecha
- 1/2 mletého nového korenia
- 1/2 mletého klinčeka
- 125 g mäkkého masla
- 125 g práškového cukru
- 1/2 pohára medu
- 62 ml vody
Maslo sa vymieša s cukrom. Pridá sa med a voda. A nakoniec múčna zmes - múka, kakao, jedlá sóda, soľ a korenie. Všetko sa dôkladne premieša a vypracuje sa cesto. To sa dá na aspoň 2 hod do chladničky.
Cesto sa pomúči, vyváľa a môže sa vykrajovať.
Perníčky sa poukladajú na plech a dajú sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 10 min.
Nechajú sa vychladnúť a neskôr sa môžu ozdobiť bielkovou polevou (vyšľahaný 1 vaječný bielok s lyžičkou citrónovej šťavy a vrchovatým pohárom práškového cukru). Pre viacfarebnosť sa môže pridať práškové kakao, škorica alebo trocha džemu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára