štvrtok 2. decembra 2010

mandľovo-čokoládové















  • 200 g múky
  • 40 g kakaa
  • 1 čl prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 125 g masla (rozpusteného)
  • 125 g práškového cukru
  • pol pohára pomletých mandlí
  • 50 g horkej čokolády (polámanej na kúsky)















Maslo sa zmieša s cukrom a mandľami. Pridá sa polovica múčnej zmesi - múka, kakao, prášok do pečiva a soľ. Vmiešajú sa kúsky čokolády a druhá polovica múčnej zmesi. Keď už technika nestačí, spracuje sa cesto ručne. Výsledné cesto je tuhšie a mierne drobivé. 















Z cesta sa formujú malé guličky a obaľujú v zmesi práškového cukru, kakaa a škorice. 















A dajú sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 12 - 14 min.















Nechajú sa vychladnúť a dielo je dokonané.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára