piatok 5. augusta 2011

koláčové doughnuts















Cesto:

  • 200 g múky
  • 1 a pol čl prášku do pečiva
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 125 ml mlieka
  • 1 pl citrónovej šťavy
  • 1 vajce
  • 1 a pol pl roztopeného masla
  • 3 čl sušenej pomarančovej kôry

Poleva:
  • 1 pl mlieka
  • 4-5 pl práškového cukru















Múka sa zmieša s práškom do pečiva. Pridá sa cukor, soľ, mlieko, citrónová šťava, vajce, roztopené maslo a sušená pomarančová kôra. A dobre sa premieša. 

Cesto sa následne za pomoci cukrárskeho sáčku naplní do formy na pečenie. A dá sa piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 8-10 min.















Kým sa pečú pripraví sa cukrová poleva - trocha mlieka a práškový cukor. Prípadne strúhaná horká čokoláda na ozdobenie.















Poleva stuhne behom pár minút a potom vám už nič nebráni... 

Síce nejde o "pravé" doughnuts, tie sa pripravujú z kysnutého cesta a následne sa buď smažia, či pečú, ale dajú sa i v takejto forme výrobného procesu. Ich príprava je jednoznačne jednoduchšia a výsledok menej kalorický, takže - prečo nie.
















3 komentáre:

  1. Dobrý deň,

    Práve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.

    Ďakujeme vopred!

    S pozdravom

    Silvia Karasová
    redakcia Kankan.sk
    skarasova@kankan-group.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lyduš geniálny recept a vidíš už aj slávna si :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobry den, zaujimavy recept. Asi ho hned aj vyskusam. Chcem sa opytat.. mam ten plech aj niecim vymazat? alebo to nie je potrebne? Dakujem za odpoved. Želka

    OdpovedaťOdstrániť