piatok 8. októbra 2010

jahodový

Opäť čosi jahodové, jahody sú jednoducho super.



  • 350 g múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl jedlej sódy
  • 3 pl roztopeného masla
  • 1 pl oleja
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 4 pl džúsu (jablkového)
  • 400 g mrazených jahôd

V jednej mise sa zmieša múka, cukor, prášok do pečiva a jedlá sóda.

V druhej mise sa zmieša vajce, mlieko, džús, maslo a olej. 

Sypká zmes sa postupne pridáva do mokrej, až kým nevznikne hladké cesto. To sa premiestni do formy na pečenie.


Povrch cesta sa pokryje jahodami, asi 100 - 150g.


A upečie sa. 175 stupňov na 25 min.

Zo zbytku jahôd a trocha cukru sa uvarí topping a nechá sa vychladnúť. Lyžica zmrzliny k tomu a som nesmierne rada že chute vnímam.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára