- 350 g múky
- 100 g práškového cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 čl jedlej sódy
- 3 pl roztopeného masla
- 1 pl oleja
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 4 pl džúsu (jablkového)
- 400 g mrazených jahôd
V jednej mise sa zmieša múka, cukor, prášok do pečiva a jedlá sóda.
V druhej mise sa zmieša vajce, mlieko, džús, maslo a olej.
Sypká zmes sa postupne pridáva do mokrej, až kým nevznikne hladké cesto. To sa premiestni do formy na pečenie.
Povrch cesta sa pokryje jahodami, asi 100 - 150g.
A upečie sa. 175 stupňov na 25 min.
Zo zbytku jahôd a trocha cukru sa uvarí topping a nechá sa vychladnúť. Lyžica zmrzliny k tomu a som nesmierne rada že chute vnímam.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára