streda 20. apríla 2011

mrkvový koláč















  • 250 g múky
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 160 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • kôra z jedného citróna
  • šťava z pol citróna
  • 2 stredné mrkvy (na jemno nastrúhané)
  • 1 čl mletej škorice
  • 1 čl garam masaly
  • 60 ml oleja
  • 60 ml mlieka

V mise sa zmieša múka, prášok do pečiva, škorica a garam masala.

Vajcia sa vyšľahajú s cukrom, pridá sa olej, mlieko, citrónová šťava i kôra a postupne sa pridáva múčna zmes.

Na záver sa citlivo primieša strúhaná mrkva.

Vznikne pomerne husté cesto, to sa následne vyleje do vymastenej a pomúčenej formy na pečenie.















A dá sa piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov na 25-30 min.















Po vychladnutí sa môže začať s povrchovou úpravou - poleva z bielej čokolády a mletý mak.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára