pondelok 4. apríla 2011

...plnené marcipánom















  • 200 g múky
  • 2 pl kakaa
  • 1/2 čl prášku do pečiva
  • 1/2 čl jedlej sódy
  • 120 g mäkkého masla
  • 120 g hnedého cukru
  • 30 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 100 g marcipánu

V miske sa zmieša múka, kakao, prášok do pečiva a jedlá sóda.

V druhej miske sa mäkké maslo dôkladne vymieša s hnedým i práškovým cukrom. 

Pridá sa vajce.

Premieša sa.

Pridá sa múčna zmes.

Premieša sa.

Výsledná hmota sa zabalí do potravinovej fólie a na hod/hod a pol sa odloží do chladničky.

Po stuhnutí sa z cesta môže začať smelo vykrajovať. Keďže výsledný produkt bude pozostávať z troch vrstiev, cesto by malo byť tenšie. Ideálne je tiež mať dve vykrajovačky - pričom prvá bude o niečo väčšia než tá druhá.















Marcipán sa rovnako rozváľa na tenší plát a s druhou, menšou vykrajovačkou sa vykrojí marcipánová srdiečková náplň.















Umiestni sa do stredu.















Nakoniec sa prekryje s ďalším vykrojeným cestom. 















A dajú sa piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 12 min.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára