utorok 3. mája 2011

brusnicový koláč















  • 300 g múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 250 ml mlieka
  • 45 g rozpusteného masla
  • 1/2 čl muškátového orecha 
  • 1 pohár brusníc















Múka sa zmieša s práškom do pečiva, cukrom i s muškátovým orechom. Prileje sa roztopené maslo a mlieko. Dobre sa premieša a na záver sa pridajú brusnice.















Zmes sa vyleje do formy na pečenie a povrch sa ešte posype hnedým cukrom. 















... a koláč sa dá piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 45 min.















Vďaka brusniciam bude koláč mierne kyslastý až horkastý, ale zato šťavnatý, k čaju naprosto ideálny.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára