pondelok 20. júna 2011

čerešňový















  • 90 g mäkkého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 125 ml mlieka
  • 1 pl citrónovej šťavy
  • 225 g múky
  • 1 a 1/2 čl prášku do pečiva
  • štipka soli
  • čerešne

Maslo sa do hladka vymieša s práškovým cukrom. Pridá sa vajce, mlieko a citrónová šťava. Nakoniec sa cesto zahustí múčnou zmesou - múka, prášok do pečiva a soľ. Vznikne tým pomerne vláčne cesto.















Cesto sa rovnomerne rozprestrie a poukladajú sa naň čerešne. 















Povrch sa ešte výdatne posype trstinovým cukrom, čím po zavŕšení diela vznikne úžasne chrumkavá kôrka.  















Koláč sa dá piecť na 160 stupňov / asi 45 - 50 min.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára