sobota 9. júla 2011

kávový koláč s kokosovým krémom















Kávový koláč:

  • 115 g mäkkého masla
  • 115 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čl sušeného zázvoru
  • 1 čl mletej škorice
  • 175 g múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 50 ml kávy

Kokosový krém:
  • 100 g jemného neochuteného syra (príp. mascarpone, či jemný tvaroh)
  • 50 ml kokosového krému
  • 3-4 pl strúhaného kokosu
  • 2-3 pl práškového cukru















Maslo sa vymieša s cukrom. Pridajú sa vajcia, zázvor, škorica, múka, prášok do pečiva a na koniec káva. Vzniknuté cesto sa dá do formy na pečenie ...















... a rovnomerne sa rozotrie.















Koláč sa dá piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 25-30 min.















Po upečení sa nechá vychladnúť. Zatiaľ sa pripraví kokosový krém - syr sa zmieša s kokosovým krémom, strúhaným kokosom a cukrom. Krém sa následne rovnomerne rozotrie po povrchu koláča. 















Na záver sa ešte ozdobí orechovým krokantom.


1 komentár:

  1. kokosový krém sa pripraví tak že syr sa zmieša s kokosovým krémom? a ako sa vlastne pripraví ten kokosový krém,ktorý sa má zmiešať so syrom? nie je mi to celkom jasné...

    OdpovedaťOdstrániť