utorok 5. júla 2011

mandľový koláč s javorovým sirupom















  • 125 g mäkkého masla
  • 80 g trstinového cukru 
  • 125 ml javorového sirupu
  • 1 čl mletého sušeného zázvoru
  • 2 vajcia
  • 150 g múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 100 g mletých mandlí















Maslo sa do hladka  vymieša s trstinovým cukrom. Pridá sa javorový sirup, sušený zázvor, vajcia, múka zmiešaná s práškom do pečiva a nakoniec mleté mandle. 















Cesto sa rovnomerne rozprestrie do formy na pečenie.















A dá sa piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov na 25-30 min.















Po upečení je koláč sám o sebe výrazný a sladký, môže sa však ozdobiť trochou mascarpone, prípadne nesladenou šľahačkou. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára